Moraira

Moraira is een vissersdorp dat deel uitmaakt van de gemeente Teulada en is mettertijd uitgegroeid tot een mondaine badplaats die beschikt over een mooie jacht- en vissershaven met 2 zandstranden namelijk l’Ampolla en El Portet. Daarnaast zijn de rotsstranden en de baaien Cala L’Andragó, Cala Cap Blanc, Cala Portixol en Cala Lleibeig ideaal om te snorkelen. 
Ook voor de culinaire liefhebbers is er een groot aanbod aan restaurants. Van echt Spaanse typische restaurantjes tot de moderne verfijnde keuken vind je allemaal terug in Moraira en omstreken.
We hebben in de villa een boekje voorzien waar je al een ruime keuze kunt maken uit verschillende restaurants.

De sportievelingen kunnen in de buurt ook terecht voor verschillende activiteiten:

-  Jetskiën in Moraira

-  Golfen in de golfclub op 4km van het huis

-  Fietsen: er zijn verschillende plaatsen waar fietsen verhuurd worden om zo het heuvelachtige landschap en de streek te verkennen

-  Vespa rijden

-  Karting op 3km van de woning

 

De luchthaven van Alicante ligt op 80km en Valencia op 120km. Vertrekken kan vanuit Maastricht Airport.

 

Naast de nabijheid van grotere Spaanse steden, is het mogelijk om vanuit het naburige Denia de boot te nemen naar Ibiza. Op 2u kan je op het bruisende eiland zijn. Ideaal als je een langere uitstap wenst te maken. 

Bezienswaardigheden

Er zijn tal van bezienswaardigheden en activiteiten in Moraira waardoor je ook een beetje cultuur kunt meepikken tijdens de vakantie.
De uitkijktoren "Torre de Vigea", gebouwd in 1553, is het oudste gebouw van Moraira. Deze toren werd gebouwd om de inwoners te alarmeren voor de invallen van piraten door middel van rooksignalen. Via een wandelroute van ongeveer 60min die start in de baai El Portet van Moraira, kan je deze toren te Cap d'Or bereiken.
Elke vrijdag is er een markt op het parkeerterrein achter het Centro Commercial "Kristal Mar". Tijdens het hoogseizoen in juli en augustus is er een dagelijkse avondmarkt aan de Avenida de Madrid.

 

Evenementen

Na een stevige wandeling of het kuieren over de markt, kan je tijdens de maanden juni en juli, net zoals in Benissa en Calpe, deelnemen aan "La Ruta de la Tapa". De deelnemende restaurants bieden tapas en een drankje aan voor €2. Het stratenplan met de uitgestippelde route kan u bekomen in het lokale toeristeninformatiecentrum.
De wijnliefhebbers kunnen terecht bij "La Bodega Teulada" voor een begeleide toer van ongeveer 1u30 én met de mogelijkheid om te proeven van de streekwijnen.


In het hoogseizoen zijn er nog een aantal festiviteiten die zeker de moeite waard zijn zoals:

-  Moros y Cristianos dat eind juni in Moraira op het strand wordt gevierd.

-  Bij "L’Ampolla" speelt men met een groot schouwspel de herovering van de Christenen op de Moren na. Als afsluiter van een dikke week feesten, passeert er een grote parade door het dorp.

-  In juli worden de feesten ter ere van de Beschermheiligen “La Mare de Déu del Carmen y dels Desemparats” gevierd met een prachtig vuurwerk en een processie op de zee. Het is werkelijk adembenemend en je kan dit zien vanuit alle hoeken van de baai! Er is ook een optocht waarbij 18-jarigen als bruiden en bruidegoms door het hart van Moraira paraderen.

-  Midden juli wordt er een tomatenwedstrijd gehouden en een “wateroorlog” op het Explanada del Castillo.

-  Eind augustus worden de feesten ter ere van de wijn Moscatel of “Fiesta del Moscatell” georganiseerd op de Avenida las Palmas. Dit wordt gevierd met wijndegustaties, muziek en dans.